Karamelkage på kokosbund

dsc00701

For nogle weekender siden havde vi en kagekonkurrence her hjemme. Det var faktisk Mads (som ellers hader at lave mad) der foreslog det. Punkt 1 ELSKER jeg at lave mad og bage (surprice), punkt 2 ELSKER jeg konkurrencer. Så her herskede ikke et sekund tvivl. Vi fløj i Føtex med hver vores vogn, mødtes ved kassen og fik lige lov til at lure på hinandens varer. Ellers bare hjem og give den gas, sådan mere eller minde samtidig i køkkenet, stadig uvidende om hvilke to kager vi skulle sætte tænderne i senere på aftenen. Mads valgte at lave en gateau marcel, sådan en virkelig lækker snasket chokoladebombe med ekstremt meget smør og sukker. Hold nu .. den var god! (og bedst) Jeg var dybt imponeret over hans bagekunstskaber.
Jeg valgte denne kage, som også blev rigtig god. Men den var altså ikke helt så god som chokobomben. Men til gengæld er denne kage en anelse sundere, eller knap så usund er måske mere den rigtige beskrivelse. Egentlig tænkte jeg ikke at dele opskriften her, fordi den ikke er helt sund. Jeg har egentlig bare valgt at holde stilen hele vejen igennem herinde, med ingen sukker osv. Men det er ikke fordi jeg ikke selv spiser sukker, slet ikke. Jeg forsøger at leve sundt, men til en vis grænse. Jeg elsker nu også snaskede burgere og sukkerfyldte kager. Så nu får I opskriften alligevel. Er du virkelig god til at holde den sunde linje, og tænker “denne kage er ikke lige noget for mig”, så springer du den bare let og elegant over ;o) Nu til kagen..
 

Karamelkage på kokosbund

 
Bund: 

 • 1 dl kokosmel
 • 100 g mandler
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 1 nip salt
 • 2 spsk honning
 • 1 æg

 
Karamel:

 • 1 lille dåse kondenseret mælk

 
Chokotop: 

 • 60 g mørkt chokolade
 • Evt. hakket hvid chokolade eller nødder
 • Friske bær

 

 1. Kom mandlerne og kokosmelet i en minihakker, og kør til det er en samlet fin mel
 2. Kom melet i en skål og tilsæt kokosolie, salt, honning og saml dejen med et æg
 3. Pres bunden ud i en springform (min er ret lille, med en diameter på 20 cm)
 4. Bag den i 10-15 minutter ved 175 grader (min fik 11 minutter, men ovne er lidt forskellige)
 5. Lav nu karamellen ved at komme den lukkede dåse kondenseret mælk ned i en gryde med vand (som dækker dåsen)
 6. Skru op for varmen til det koger, så skal der skrues ned for varmen igen (så det ikke koger over), låg på og lad nu bare gryden stå i 2,5-3 timer. Sørg for at der konstant er nok vand i gryden, så det ikke fordamper helt væk.
 7. Åbn nu for dåsen, og bum så har du en lækker cremet karamel.
 8. Smør den ud over bundene og top med smeltet chokolade og evt. lidt friske bær eller hvad du ellers vil pynte med

 
Psst.. har du ikke de der 3 timer, fordi du bare gerne vil have kage nu! Så kan du sagtens smelte den kondenserede mælk over vandbad, som man vil gøre med chokoladen. Så skal den bare holdes øje med og røres i, så der ikke kommer vand i gryden. Det tager kun 10 minutter, men kræver til gengæld din fulde opmærksomhed
Kagen er inspireret herfra. Jeg har lavet en del om, men synes nu alligevel Camilla skal have credit for sin mega lækre kage ;o)
dsc00693
velb

Kommentarer

  1. Hej Merethe. Jeg må faktisk melde pas på din kommentar. Har ikke selv en sous vide og har aldrig prøvet at bruge en, så aner desværre ingen ting om dem 🙁

  1. Hej Lise. Åh det er et godt spørgsmål, den form jeg brugte, var ret lille. så jeg vil næste gange opskriften op 3 gange tror jeg 🙂

 1. Lyder super lækkert ?
  Skal kokosolien smeltes inden den røres sammen med resten af ingredienserne, eller skal den være i fast form? ?

  1. Den kan sagtens smeltes. Jeg brugte den faktisk bare i fast form, men så moste jeg det hele sammen i hænderne. Så den blev kørt godt rundt med resten 😉

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret