Pasta med citron, oregano og fløde – kogebogsanmeldelse

DSC00310
Jeg har været så heldig at få fingrene i Linns fine nye kogebog: “Mad for begyndere, mere grønt”. Linn er en super dygtig madblogger (kig hendes blog her: Frk. Kræsen). Det jeg rigtig godt kan lide ved hendes mad, er at det er simpelt. Der skal ikke bruges en masse fancy ingredienser og fremgangsmåden er lige til. Hendes bog henvender sig netop også til folk, som ingen erfaring har i et køkken. Alle billederne er stillet op i step by step, hvor ingredienserne ligger fremme, så man kan se alt hvad der bliver gjort. Det er så fint, og jeg er vild med hendes blogindlæg i samme stil, f.eks. dettte.
Med lidt beslutningsvanskeligheder faldt mit valg på en pastaret i bogen. Jeg er dog elendig til at holde mig til en opskrift, så med lidt suppleringen kom denne ret frem. Egentlig var det en vegetarret jeg ville lave, en pasta med lidt grønt, citrus, fløde og frisk oregano. Men min kæreste er absolut ikke vegetar, så han fik lidt kylling til. Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer her, men med mine suppleringer til. Velbekomme, og tak for den fine bog søde Linn. Opskriften rækker til 4 personer (jeg har doblet op ift. bogen)

Pastaret med citron, oregano og fløde (og kylling)

 

 • 500 g. kyllingefilet
 • olie til stegning (2 spsk)
 • 2 fed hvidløg
 • 4 forårsløg
 • 1 skalotteløg
 • 10-12 grønne asparges
 • en bakke cherry tomater (heller ikke i den oprindelige opskrift)
 • 1/2 øko citron
 • 2 bundt oregano (eller en anden krydderurt, persille kan også bruges)
 • 5 dl fløde (jeg brugte madlavningsfløde)
 • 2 tsk salt og 1 tsk peber
 • frisk pasta til 4 personer

 

 1. Kom olie i en wok og svits kyllingen af (jeg hakkede min kylling i mindre stykker)
 2. Hak hvidløg, løg og oregano fint, og skær foråsløg og asparges i lidt større stykker (på skrå), halver cherry tomaterne
 3. Når kyllingen er brunet godt af, kommes grøntsagerne ved og det svitses også. Lad evt. lidt asparges og forårsløg ligge på brættet, så du bruger det til at pynte med til sidst.
 4. Riv skallen fra citronen og pres saften ned i retten og kom fløden ved
 5. Smag til med salt og peber
 6. Kog pastaen efter anvisning og vend den siede pasta ned i wokken.
 7. Kom det hele op i en tallerken og pynt evt. med hakket forsløg og asparges
 8. Jeg tænker det ville være lækkert med lidt hakkede salte nødder på toppen, lige til at give det lidt ekstra chrunch og salt.

DSC00305
DSC00313
velb

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret