Varm chokolade med cointreau og appelsinskal

DSC09925
DSC09912
DSC09898
// Indlægget er sponsoreret
For leden aften havde vi nogle venner over til spisning og hygge. Vi lavede en omgang lækkert mad, spillede spil og fik disse chokoladedrinks. Jeg har ikke drukket i usandsynligt lang tid, hvorfor der nok skal næsten ingenting til, før jeg ligger på toilettet hele natten. Men et enkelt glas rødvin i ny og næ eller en bailey i kaffen, – det har jeg dog fået. Da jeg så modtog en flaske cointreau (en lækker fransk likør med smag af appelsin) var jeg også klar over at min drink skulle være lidt lækker-og-hyggelig, fremfor lidt stærk-og drik-dig-stiv-agtig. En intens chokoladedrink med et twist af appelsin og så lige en klat cremet flødeskum på toppen, det er da lidt luksus. Vi fik drinken sammen med et lækkert stykke kage (pavlova). Drinkens mængder svarer til 4 glas

Chokoladedrink med cointreau og appelsinskal

 

  • 80 g. mørk chokolade
  • 1 stor spsk kokossukker (rørsukker eller almindeligt sukker kan sagtens bruges)
  • 8 dl mælk
  • cointreau (den mængde du ønsker, alt efter styrke) jeg kom 1,5 cm i hvert glas ca.
  • flødeskum til toppen + lidt ekstra revet mørk chokolade og en lille tsk appelsinskal til hver

 

  1. Kom chokoladen, sukkeret og mælken i en gryde og varm op ved svag varme, indtil chokoladen er smeltet.
  2. Kom cointreau i hvert glas og hæld chokolademælken over
  3. Top med 2 spsk flødeskum i hver
  4. Riv lidt ekstra chokolade + appelsinskal og pynt dine drinks af med det.

Hvis du nu mere er i det der vi-skal-være-fulde-humør & jeg-orker-ikke-at-lave-fine-drinks-humør, så kan du også lave dig en Cointreau Fizz. Den nemmeste drink i verden, som smager dejlig frisk af både lime og appelsin. Det er 5 cl. Cointreau, 1/2 Lime, toppet med danskvand. Denne drink kunne være perfekt som en starter, til når gæsterne kommer. Måske med lidt frosne bær i bunden af glasset og serveret med lidt nødder og andre start-snacks. For andre drinksidéer med cointreau, se her!
DSC09990
velb

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret