Tortillas med pulled pork, to slags dip og en salsa

DSC09583
DSC09588
DSC09582
// Sponsoreret indlæg

Som titlen siger har jeg været med i en lille udfordring som Tulip Slow Cooked har kørt. Nemlig at bruge deres chipotle pulled pork i en spændende og nem hverdagsret. Opgaven gik på at lave noget som er til at overskue, når det skal gå lidt stærkt. I mit tilfælde ville jeg meget gerne lave en ret som samtidig var sund, og noget som kunne være børnevenligt. Jeg var derfor heller ikke et sekund i tvivl, da jeg takkede ja til udfordringen. Jeg synes absolut ikke der er noget snyd i at købe en omgang færdiglavet kød, og så bruge det som en del af et hjemmelavet måltid mad. Hvis man skal stå og lave pulled pork på en hverdagsaften, skal man altså have ret så god tid, hvilket de færreste har.

Jeg synes det har været super skægt og grænseoverskridende at være med i udfordringen. Det har været en oplevelse at have et filmhold hjemme i sit eget køkken, at skulle præstere på den måde foran så mange mennesker. De andre to dygtige bloggere som også har givet deres bud er Louise fra Loui & bearnaisen og Søren fra Gastromad.
Hvad har jeg så lavet og kan I få videoen af se? Selvfølglig kan I det. I indlægget her deler jeg min opskrift med jer og videoen den får I meget snart i et nyt indlæg. Inden jeg lige deler min opskrift, vil jeg tippe jer om en konkurrence inde på Tulip Slow Cookeds hjemmeside, hvor man netop kan stemme på sin favoritopskrift, og så vinde en rejse for to til Mexico 🙂 Følg linket her!
Jeg har bagt små tortillas / tacos (de blev ret sprøde og kan næsten fungere som begge dele). Som dip har jeg lavet en edamamme-guacamole og en mynte-lime-agurke dip. Så kommer kødet oven på og herligheden toppes af med en lækker tomatsalsa. Mine tortillas er lavet på majsmel, hvilket giver den smukke gule farve. Begge dips kan varieres i styrke, men især guacemolen er ret børnevenlig. Kødet fra Tulip er dejlig krydret og er vanvittig nemt at tilberede. Det skal bare i ovnen en halv time, hvilket passer perfekt til at få lavet de resterende ting. Jeg forestiller mig at man selv samler ved bordet med det indhold man holder mest af. Jeg tænker at det her sagtens kunne være et hit for børnene, da der er fuld skrald på farverne og det er et hyggeligt projekt selv at samle sin mad.

Tortillas med pulled pork, to slags dip og salsa

 

Tortillas / tacos (12 styks, hvilket svarer til ca. 4 personer)

 • 75 g majsmel (jeg brugte fuldkornsmajsmel)
 • 100 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 små tsk. salt
 • 2 spsk olie (plus ist ekstra til stegning)
 • 1-1,5 dl vand (prøv dig lidt frem)

 

 1. Kom alle ingredienserne i en skål
 2. Ælt dejen godt og tag en håndfuld fra, rul den ud som en pizza (så flad som muligt, hvor den stadig er sammenhængende og kan slippe fra bordet)
 3. Tag en lille skål, som har den størrelse du ønsker dine tortillas i (jeg brugte en morgenmadsskål) og stik nu små cirkler ud af dejen. Tag dem op fra bordet (uden de går i stykker – her brugte jeg en paletkniv til at få dem løse med)
 4. Kom lidt olie på en pande og steg hver lille tortilla på begge sider i et minuts tid, til de er gyldne (der kan sagtens være 4 styks på panden af gangen.
 5. Gentag med en ny omgang dej (stik 4 nye cirkler ud og steg dem) ind til du har nok tortillas

DSC09576

To slags dips:

Mynte-lime-agurke dip (til 4 personer)

 • 1/3 agurk
 • 1/4 lime (saften herfra)
 • 2 dl skyr
 • 1 håndfuld friske mynteblade
 • 1/2 tsk salt

 

 1. Hak din agurk i små tern og kom dem i en skål med limesaften, skyr og salt
 2. Hak myntebladene fint og kom ved, rør godt rundt og server

Edamamme-guacamole (til 4 personer)

 • 50 g. edamammebønner (fra frost) – dem som er pillede
 • 1 avocado
 • 1/2 tsk salt
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 spsk limesaft
 • 1 dl skyr

 

 1. Tø dine bønner op ved at komme kogende vand over dem, si vandet fra igen og kom bønnerne i en blender/ minihakker
 2. Kom resterende ingredienser ved og kør godt rundt, til du har en cremet dip

DSC09564
DSC09568

Chipotle pulled pork

Skal blot i ovnen en halv time, som det står på pakken og efterfølgende blandes med den tilhørende marinade.

Tomatsalsa

Her er også nok til 4 personer

 • 8 cherry tomater
 • 1/3 peberfrugt
 • 1/4 rødløg
 • 1/4 lime (saften herfra)
 • 1 lille tsk salt
 • 1 tsk agavesirup / akaciehonning
 • 2 spsk olie
 • 1 cm frisk chili
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 1 fed hvidløg

 

 1. Hak tomater, peberfrugt, rødløg, chili og koriander ret småt og kom det i en skål
 2. Pres limesaft over, hæld sirup og olie over
 3. Pres hvidløget og kom ved, rør det hele rundt og smag til med salt

DSC09561
DSC09595
 

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret