Børnevenlige müsli-muffins

DSC09730
Er jeg den eneste med et lille barn som er i vil-selv-kan-selv perioden? Han vil helt klart helst selv proppe maden i munden, men hvor mange procent ender lige i munden? Hver gang Noah har spist ligger der mad ud over det hele. Han har også lige formået at få det smurt ind i ørene og op i håret. Desuden har vi en lille stå-plade på vores stol, hvilket gør han taber alt ned på den og træder godt rundt i det.
Jeg har derfor tænkt lidt.. Hvilken form for mad er noget han selv kan holde ved og spise af, som samtidig ikke smuldrer ud over det hele. Jeg har et bud på nogle frokost/aftensmads-deller. De her! De har nemlig den helt geniale konsistens. Men jeg vil gerne fremskaffe en opskrift på nogle sødere deller/bars, nogle han kan spise om morgenen f.eks. eller som mellemmåltid. Samtidig må de meget gerne være sunde, så de indeholder en masse gode sager til hans lille mave. Så frem kom disse, de er lavet på havregryn, nødder, kerner, tørret frugt og kikærter (sunde lækre sager), og de har en lille snert af kanel og ingefær.
Du kan vælge at lade nødder, kerner og tørrede frugter være hakket groft eller helt fin, hvis du har et mindre barn. Her bliver til ret mange, nemlig 36 stk. Så du kan jo enten halvere opskriften, ellers er de perfekte at opbevare i fryseren. Så kan man nemt lige snuppe én, når sulten melder sig.
Noah er vild med dem (og det er jeg faktisk også), så her får I opskriften.

Müsli-muffins

 

 • 1 spsk chiafrø
 • 100 g. havregryn (lavet til grød med 4 dl vand)
 • 200 g. nødder / kerner. Jeg brugte solsikke, hørfrø og mandler.
 • 100 g. tørret frugt (dadler, abrikoser, tranebær, rosiner eller hvad du ellers synes)
 • 50 g. kokosmel
 • 1/2 dåse kikærter
 • 4 æg
 • 2 tsk kanel
 • 1/2 tsk salt
 • 2 spsk kokosolie (målt i fast form)
 • 2 spsk agavesirup
 • 3 spsk HUSK loppefrøskaller
 • 3 cm frisk ingefær

 

 1. Kom chiafrø, havregryn og vand i en gryde og lad det blive til en grød. Tag det af varmen
 2. Hak nødder og tørret frugt i den størrelse du ønsker (evt. meget småt hvis det er til mindre børn) og kom det ned til grøden sammen med kernerne og kokosmelet
 3. Blend kikærterne sammen med æg og kom det ved
 4. Tilsæt salt, kanel, loppefrøskaller, agavesirup og kokosolie og kom ved
 5. Riv til sidst din ingefær og bland det hele sammen
 6. Form små barer og læg dem på en bageplade
 7. Giv dem 20 minutter ved 200 grader i ovnen

DSC09755
DSC09753
velb

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret