Kylling i den bedste ketchup-appelsin marinade

kylling
kylling

Har du også tendens til ofte bare at stege et par kyller på panden i lidt olie og drysse med lidt salt og peber? Den løsning er super nem, og smager da også glimrende. Men nogle gange synes jeg, det bliver en smule kedeligt, hvis kyllingen altid tilberedes på samme måde :o)

Her er et bud på en lækker marinade, kyllingen skal ligge og hygge sig lidt i, og så skal det ellers bare i ovnen og passe sig selv. Super nemt, og så kan man jo lige bikse en lækker salat sammen imens. Mangler du en opskrift på sådan en, vil jeg anbefale dig nogle af mine favoritter: bagt tomatsalat, salat med linser og rødder eller denne gulerodssalat med kanelolie.

Kyllingemarinaden her, den kan laves på den lette måde ved at købe en ketchup og blande i. I know, ketchup er måske ikke verdens sundeste spise. Derfor kan du også lave din egen. Det har jeg et bud på hvordan du gør her!

Så tager det selvfølgelig lidt længere tid at lave retten her, men hvis du laver dig en hjemmelavet ketchup, kan du jo have den stående i køleskabet i et stykke tid og bruge den til andre retter. Desuden kan du tilføje f.eks chili og appelsin til din ketchup og undgå at komme det yderligt i opskriften her. En hjemmelavet ketchup er virkelig lækker, faktisk lavede jeg en i sidste weekend, som kommer på bloggen en af de kommende dage også :o) Opskriften her svarer til 4-6 personer, hvis der serveres en god stor salat til.

Kylling i ketchup-appelsin marinade

 

 • 650 g kylling (jeg købte dem som er i mindre stykker)
 • 3 spsk. (med top) ketchup
 • 1-2 cm frisk chili eller et nip tørret chili
 • 2 spsk. soya
 • 2 fed hvidløg
 • 1 appelsin (kun saften)
 • 1/2 dl olie
 • evt. 1-2 forårsløg og lidt frisk timian til toppen

 

 1. Tænd ovnen på 200 grader
 2. Kom ketchup, chilisauce, soya, appelsinsaft og olie i en skål (hvis du bruger frisk chili hakkes denne fint).
 3. Pres hvidløg og kom ved og vend kyllingen heri. Lad evt. kyllingen ligge og trække i marinaden i køleskabet i en times tid eller mere, hvis du har det.
 4. Kom det hele i et ovnfast fad
 5. Hak forårsløg og drys det over kyllingen
 6. Steges i ovnen i ca. 20-25 minutter, til det er bagt igennem.
 7. Hvis det skal præsenteres lidt flottere, kan du toppe med din yndlings krydderurt. Jeg brugte timian.

kylling

Kommentarer

 1. Tusinde tak for nogle SUPER lækre madplaner. Mine piger og jeg elsker dem!!!
  Du skriver sirup i marinaden, men den står ikke på ingridience-listen. Hvor meget skal der i??

  1. Hej Vicky. Tusinde mange tak.. Åh ja, det er en fejl. Det er faktisk fordi jeg kom sirup i marinaden første gang jeg lavede den. Men synes så den blev for sød, så jeg slettede det igen – og så har jeg ikke fået det slettet fra fremgangsmåden også. Jeg synes faktisk den er bedst uden sirup 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret