Voksenmad til babyer vol 2

13081733_10153524346181517_788970891_n
For et par uger siden lagde jeg et indlæg op med en række opskrifter som kan bruges af HELE familien. Dvs. retter som både vi spiser her hjemme, men som også Noah er vild med. Alle retterne kan selvfølgelig laves endnu mere børnevenlige ved at skrue ned for krydderierne og skære grønt osv. i mindre stykker – eller det kan moses helt.
I hvert fald faldt indlægget i ganske god jord og jeg har derfor fundet frem til endnu en samling opskrifter til jer. Hvis du ikke fik set de første 10 i rækken, kan du se dem her!

Kød

En måde at få kød i sit barn, kunne være ved at lave forskellige deller og mose dem med en gaffel eller spises dem i små bidder. Her er en opskrift på Græske kyllingespyd (som selvfølgelig ikke behøver at være på spyd, når det er til børnene) Det samme gælder disse Marrokkansk inspirerede kyllingespyd. Så er der disse Marrokkanske oksedeller som også sagtens kan moses. På billedet har jeg i øvrigt givet Noah en fiskefillet som bare er brækket i små bidder.
ky

Suppe og mos

Man kan sagtens lave en suppe og lade den køle af og efterfølgende servere den for sit barn. Denne kartoffelsuppe vil nok være meget god til de små – måske uden toppings. Sød kartoffel mos og Hummus (måske lidt mindre krydret) er nemme at spise med ske.
denne

Tærte

Jeg har lavet tærte flere gange nu, da det er noget som hitter her hjemme hos Noah. Både bund og æggemasse er super nemt at spise og hvis tærten ikke er krydret eller med store stykker af både grønt og kød i – er det selvfølgelig at foretrække. Vores favorit er denne løgtærte, da den er sød i smagen og meget blød hele vejen igennem (dog undlod jeg gedeosten og den friske rosmarin). Dog tænker jeg at disse tærter også kunne være et hit: Porretærte (enten uden chorizo eller bare i små stykker), Rødbedetærte (uden valnødder og honning)
DSC06987-680x1021

Pizza og pandekager

Hvis de små skal have pizza, skal bunden ikke være for sprød, så den kan skære dem i munden. Den skal selvfølgelig heller ikke være for stærk eller med store stykker grønt og kød på. Så gør det jo heller ikke noget, hvis det mad man serverer for sine børn er ok sundt 🙂 Derfor foreslår jeg denne Blomkålspizza da den er blød og ret sund. Måske med hakket kød oven på frem for kylling og parma og så grønt i mindre størrelse. Ift. pandekager, kan de jo sagtens brækkes i små stykker og f.eks. smøres med flødeost. Jeg har en opskrift på majspandekager her.
Til sidst vil jeg også lige slå et slag for disse Rodfrugtmuffins – de bliver rigtig bløde, så børnene sagtens kan spise dem.
pizza
pande

Håber det kan give lidt inspiration til retter for dig og dit barn :o)
Kh. Julie

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret