Naanbrød

naanbrød-2
Det går op for mig at jeg slet ikke har delt opskriften med jer på de her lækre naanbrød. De er lavet med Stinna for nogle uger siden efterhånden, da vi brugte dem som wrap sammen med ovnbagte falafler og en lækker tzatziki. Selve tzatzikien og det endelige resultat deler jeg meget snart, men først får I opskriften på naanbrødene.
Jeg elsker de små nigellafrø som brødene er drysset med, de har en fantastisk krydret og ret skarp indisk smag. Selve brødet er lavet på grahamsmel og hvedemel, men typen af mel kan varieres alt efter hvad du bedst kan lide. Brødene var vildt geniale med netop falafler og en dip, men det er jo bare med at være kreativ ift. fyld. F.eks. kan du lave en lækker tunsalat til eller spise dem med guacemole eller hummus.
Der blev til 10 lækre stykker naanbrød. Jeg håber I vil elske brødet, rigtig god appetit.

Naanbrød

 

 • 4 dl lunkent vand
 • 2 spsk olie
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk agavesirup eller honning
 • 1 spsk bagepulver
 • 2 spsk skyr
 • 150 g grahamsmel
 • 300-400 g hvedemel (lidt ekstra til at ælte i)
 • Nigellafrø til at drysse over til sidst olie til stegning

 

 1. Kom vand, olie, salt og honning i en skål og rør rundt.
 2. Tilsæt bagepulver og skyr.
 3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen – brug evt. en røremaskine, hvis du har sådan en.
 4. Kom lidt mel på bordet. Del dejen i 10 og rul hver enkelt til en pandekage.
 5. Pandekagerne steges i olie på en pande. Drys med nigellafrø.

naanbrød-3
DSC08907
velb

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Tak for en lækker blog med alt for lækre opskrifter. Jeg har efterhånden lavet mange af dine retter og kager 😋 jeg har netop lavet denne ret og den var lækker!! Jeg synes dog ikke at brødene smagte af så meget som jeg godt kunne tænke mig.. Er det meningen at de skal være meget neutrale? Jeg tænker om man mon kunne tilsætte nogle krydderier eller lign. i dejen..?

  1. Hej Katrine. Ja de er også ret neutrale de brød. Du kan sagtens tilsætte nogle krydderier til dem eller drysse krydderier oven på brødene. Man kunne også gnide hvidløg oven på dem, eller komme det i dejen. Det er bare med at være kreativ jeg tænker klart det ville være lækkert med lidt mere smag til dem 🙂

  1. Hej Camilla
   Mange tak
   De bliver tørre efter et par dage på køkkenbordet. Jeg har spist dem dagen efter også, hvor de bare lige fik en tur mere i ovnen. Det gik helt fint. De kan sagtens fryses 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret