Den perfekte pizzabund

pizzabund
Jeg har formået at bikse den helt perfekte pizzabund sammen. Bunden her blev intet mindre end genial. Om det skyldes at jeg for første gang nogensinde har lavet en pizzabund på en røremaskine eller om jeg bare har været heldig hvad angår de korrekte mængder på de korrekte ingredienser, det ved jeg så ikke helt. Jeg har netop brugt røremaskine, den kan sagtens laves uden – men så lover jeg ikke for det samme resultat.
I hvert fald deler jeg ingredienserne med jer her, mængderne svarer til en stor pizza. På pizzaen er en krydret tomatsauce og lidt løg, peberfrugt, parmesan og friske krydderurter. Tomatsaucen får I også opskriften på :o)
Rigtig god bagelyst. Nu gælder det jagten på det perfekte fyld til pizzaen. Gode råd, tips, tricks og idéer modtages med kyshånd. Hvad er din yndlings topping til en pizza? Jeg er personligt ret glad for pesto-kartoffel pizzaen. Men modtager meget gerne idéer til nogle nye favoritter.. Opskriften her svarer til en kæmpe bund, eller to mindre.

Den perfekte pizzabund

 

 • 1 tsk salt
 • 2,5 dl lunken vand
 • 10 g gær
 • 1,5 spsk olie
 • 3 dl hvedemel
 • 3 dl speltmel

 

 1. Kom ingredienserne i en røremaskine og lad dejen ælte i 10 minutters tid (er du ikke den heldige ejer af en røremaskine, opløses gær blot i vandet og resterende tilsættes – ælt så lang tid du orker) ;o)
 2. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer (jeg lod den hæve i 1,5 time)

 

Og så til tomatsaucen

 

 • 2 spsk tomatpuré
 • 2 spsk hakket tomat
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk oregano
 • 1 tsk salt

 

 1. Bland blot puré og hakket tomat i en skål sammen med de pressede hvidløg og krydderier
 2. Smør tomatsaucen over bunden og top den med peberfrugt og rødløg i tynde ringe
 3. Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutters tid
 4. Tag bunden ud og top pizzaen med det ønskede fyld (vi brugte parmesan og friske krydderurter)

pizzabund
pizzabund
velb

Kommentarer

 1. Jeg vil lige sige, at jeg har lavet den her opskrift og brugt 500 g mel i stedet for, ogdet er mega godt! Tusind tak for en god opskrift
  Fra en bageentusiast uden røremaskine 😉

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret