Voksenmad til babyer (10 retter for HELE familien)

13045637_10153524346251517_639901737_n
Er jeg den eneste der synes det kan være lidt svært at finde på nye spændende ting, som ens barn må og kan spise ?
Vi sad for et stykke tid siden i min mødregruppe og snakkede om, at det kan være lidt en udfordring at finde på varieret kost til ens barn. Det er efterhånden ret kedeligt, at servere kogte grøntsager eller havregrød og bananmos. Vi kunne alle godt bruge lidt inspiration til retter som er egnet til både os selv, og vores børn.
Her hjemme vil Noah altid helst spise det vi får, men det er ikke altid helt optimalt,  hvis det er noget man kan få galt i halsen, eller hvis maden er for stærk.
Det fik mig til at tænke lidt.. Har jeg mon nogle opskrifter her på bloggen som er både babyegnet, og os-selv-egnet? Og sikke mange jeg fandt. Jeg deler 10 her, og kommer snart tilbage med 10 mere.. Så tænker du sikkert “jamen det er da ikke voksenmad på billedet” – jo altså det var en veggiedelle, som er skåret i mindre stykker og det var også en hel kylling, som også bare er skåret mindre ud. Veggiedellen er nok den ting jeg har lavet flest gange til Noah, han elsker dem, de er sunde og vildt nemme at brække små stykker af – dem må du altså prøve :o)
Det er klart, man bare kan skrue en tand ned for smagen og krydderierne (måske især for salt) eller hakke tingene lidt mindre. Men ellers vil jeg mene, at alle understående er ganske børnevenlige, og jeg har selv tænkt mig at lave dem til os og Noah igen.
Det er selvfølgelig ikke sikkert, du er enig med mig i, at retterne herunder er babyegnet, og så lader du selvfølglig også bare være med at servere det for lige netop dit barn, – men herhjemme smager Noah nu på det meste, så længe det er i små mængder – så derfor tør jeg godt at give ham alle de her ting ;o)
Har du nogle gode børnevenlige retter, så meld meget gerne tilbage i kommentarfeltet.
God fornøjelse
Kh. Julie

Gode retter til både baby og dig

 

 1. Hønsesalat Hønsekødet skal moses lidt og det grønne skæres meget småt, men jeg har testet den på Noah, og han synes det smagte ret godt.
 2. Kyllingedeller – kan moses med en gaffel eller bare spises i små bidder
 3. Oksedeller med lidt mindre krydderi end jeg har valgt her – kan moses med en gaffel eller bare spises i små bidder
 4. Kylling i karry (ris med sauce er nok et hit, hvis saucen ikke er for stærk, og kyllingen kan jo sagtens skæres i mindre stykker)
 5. Laks med hjemmerørt pesto – er meget blødt, hvilket er ret godt
 6. Bløde bønneboller med pikantost (gode med flødeost, leverpostej, peanutbutter eller fiskepålæg på tube oven på)
 7. Pizzasnurrer (brækket i mindre stykker)
 8. Rodfrugtsuppe (hvis den er kølet lidt ned, måske uden baconknas)
 9. Lasagne (en af Noahs favoritter) mosses med en gaffel, kan også laves i en variation med laks og spinat (se den her)
 10. Falafler (kan moses med en gaffel eller brækkes i mindre stykker)

velb

Kommentarer

 1. Her i huset har vi en søn på 9 mdr og vi er gået i krig med gode danske hverdagsretter = ret tyggevenligt mad. I dag stod den på svensk pølseret og ærter. Det gled bare lige ned og måtte fylde mere mad på hans tallerken 3 gange. Generelt er gryderetter et hit. Men skønt at læse med her for det kniber også nogle gange med at finde på hvad vi skal ha som vi sele 3 kan spise uden at skulle lave flere retter.

  1. Hej Anette. Ja det var også en god idé.. 🙂 Gryderetter plejer også at hitte her. Dejligt at du kan bruge lidt inspiration og tak fordi du følger med.

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret