Sandwichbrød med pikantost og soltørret tomat

DSC08523
De her sandwichbrød blev bare super vellykket. De er dejlig bløde og fuld af smag. Jeg har aldrig haft succes med at bage sådan rigtig blødt brød, det bliver altid lidt sprødt uden på. Ikke at det er negativt, men jeg har længe gerne ville bage noget brød til Noah. Et brød, som nemlig skulle være super blødt, og her lykkedes det altså. Jeg tror at grunden til den lækre konsistens skyldes enten flødeosten eller det at jeg brugte en røremaskine. Det er ret nyt for mig at bage på sådan en og jeg gav dejen 20 minutters tid heri, det gjorde virkelig noget godt for dejen. Sandwichbrødet er super velegnet til børn (man kan selvfølgelig bruge mindre salt når det er til dem og evt. undgå de soltørrede tomater). Ellers brugte jeg brødet til club sandwich.

Sandwichbrød

 

 • 4-5 dl lunken vand (start med 4, og se om den sidste dl skal med)
 • 1 spsk salt
 • 2 spsk olie
 • 25 g. gær
 • 800 g mel (jeg brugte hvedemel og grahamsmel)
 • 100 g. pikant flødeost
 • 10 store soltørrede tomater / en håndfuld
 • 1 æggeblomme til pensling + rosmarin til toppen

 

 1. Kom alle tingene i en røremaskine (jeg startede med vand og gær og kom efterfølgende resten i)
 2. Lad den stå og køre i 20 minutters tid godt og vel og kom så et klæde over dejen (bare lad den blive i skålen)
 3. Lad den hæve på køkkenbordet i 1 times tid (gerne 2, hvis du har det)
 4. Tænd ovnen på 200 grader
 5. Kom en “klat” på et stykke bagepapir – gerne en stor én & pres dem flade
 6. Pensl med æggeblomme og drys rosmarin over
 7. Giv brødene ca. 25 minutter i ovnen

DSC08528
velb

Kommentarer

 1. Hej Julie !
  Har du haft held med at lave andre bløde boller (udenpå) hvor der ikke er mælkeprodukter i ?

  1. Hej Kim. Jeg har ikke lige selv prøvet det, men kunne godt forestille mig det ja. Men så ville jeg nok tilføje lidt ekstra olie til dejen, da de soltørrede tomater er ret olierede 🙂

  1. Hej Lucca. Det tror jeg helt sikkert det er, har ikke selv prøvet lige med den opskrift der. Men det plejer da sagtens at kunne lade sig gøre, ved bare at komme lidt mindre gær i og så bruge koldt vand. Håber det bliver godt. Kh. Julie

  1. De kan sagtens fryses ned ja. Jeg plejer at opbevare dem i en lukket pose (gerne med så lidt luft i som muligt) på køkkenbordet, de holder sig fint sådan i et par dage 🙂

   1. Hej Julie.
    Jeg har lige bagt disse og det tegnede godt, indtil jeg tog dem ud af ovnen. De er slet ikke bløde og luftige. De er sprækket på toppen og er ret tunge i det. Jeg brugte rismel og grahamsmel. Tror du at det er fordi jeg kun brugte graham og ikke også speltmel? Håber du kan hjælpe 🙂

 2. Hej Julie.
  Din opskrift lyder så lækker! Jeg må prøve at bage dem til weekenden, der byder på en tur i Knuthenborg 😊
  Jeg synes ikke, jeg kan se, at du nogen steder skriver hvor mange boller, du fik ud af denne portion? ☺

  1. Åh ja, det er faktisk et meget godt spørgsmål. Jeg mener der blev omkring 8 ret store sandwichbrød. Laver man boller ud af opskriften, kunne det snildt række til 16 styks 🙂

 3. Hvilken grovmel brugte du og var det halv grovmel og halv rismel?
  Tusind tak for en god side og alle dine råd

  1. Hej Gitte. Mange tak. Jeg brugte vist lidt en blanding af speltmel og grahamsmel 😉 Det er ofte de to typer mel, jeg bager med. 🙂 Men ja, halvt/ halvt. Kh Julie

 4. Det skal klart prøves. Selvom knægten er 7, er blødt brød bare mest tiltalende.. Måske fordi det halve af mælketænderne er røget..

Vis alle kommentarer (17)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret