Kanelsnurrer (lidt sundere, men stadig snaskede)

kanelsnurrer
Kanelsnurrer
Kanelsnurrer er nok en af mine livretter. Sådan en omgang helt nybagte med masser af snask inden i. De perfekte kanelsnurrer skal være med blødt og saftigt brød og med et let saltet kanelfyld (som der skal være masser af). Jeg har prøvet at ramme lige netop de kanelsnurrer, og jeg synes faktisk resultatet blev super godt.
Noget andet jeg elsker ved kanelsnurrer, er at lave dem. Jeg synes selve fremgangsmåden er ret skæg, når de skal snurres. Mest fordi det bare kan gå så galt på rigtige mange områder, og hvis det så lykkedes en at lave dem flotte, så bliver man bare ret godt tilfreds ;o)
Jeg har efterhånden lavet kanelsnurrer rigtig mange gange, fordi jeg skulle finde frem til den helt perfekte opskrift. Både ift. ingredienserne, men klart også til den fremgangsmåde der giver de flotteste snurrer. Det er slet ikke lige gyldigt hvordan dejen bliver, hvor tyndt man får rullet dejen ud, om man ruller for hårdt over dem, når fyldet er kommet ind, og hvor mange gange man snurrer dem.
Jeg håber I vil se videoen og give jer i kast med en omgang. Det er så hyggeligt et projekt og de nybagte kanelsnurrer smager jo bare som en bid af himlen. Held og lykke med det og rigtig god appetit.
Der blev til 13-14 ret store kanelsnurrer.

Dej til kanelsnurrer

 

 • 1/4 pakke gær
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk agavesirup
 • 3 spsk olie
 • 5 dl lunken vand
 • 1 dl skyr
 • 300 g grahamsmel
 • 700-800 g hvedemel + mel til at rulle i

 

 1. Kom gær, salt, sirup, olie og vand i en røremaskine og rør til gær er opløst
 2. Tilsæt så melet og lad den køre i yderlige 5-10 minutter. Har du ikke en røremaskine, kan de sagtens æltes i hånden. Men jo længere tid der æltes, jo bedre dej får du.
 3. Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i en times tid, gerne to hvis du har det

 

Kanelcreme

 

 • 1 moden banan
 • 200 g blødt smør
 • 1/2 tsk salt
 • 4 ret store spsk kanel
 • 4 spsk agavesirup

 

 1. Mos bananen godt og bland smør, salt, kanel og sirup.

 

Så kommer rullemetoden

 

 • Rul dejen ud til en stor firkant, så tynd som muligt. Sørg for den kan slippe bordet (det kan være en idé at dele dejen i to, så du ikke skal styre så meget dej på en gang) Den må gerne fylde en kvadrat.
 • Kom kanelsnask på firkanten og smør det ud over hele firkanten
 • Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul meget forsigtigt dejen så flad som muligt, man pas på den ikke sprækker, så kanelsnasken presses ud.
 • Skær dejen ud i strimler, ca. 2-3 cm brede. Spræt strimlen op, men ikke hele vejen igennem (lad enden være). Nu skal strimlerne snos.
 • Tag fat i den ende hvor strimlen er sprættet op, så du har højre hånd om den ene og venstre hånd om den anden. Sno dem rundt om hinanden, til hele strimlen er på den måde. Tag fat i den lukkede ende med venstre hånd og kør den snoede strimmel rundt i en cirkel om sig selv. Luk enden ved at presse den op under bunden
 • Lad nu kanelsnurrerne hæve i 30 minutters tid og pensl med en æggeblomme
 • Bag ved 200 grader i 15-20 minutter.

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer
Er du vild med kanel, vil du måske også synes om min kanel cashew kage ? God fornøjelse med den..
velb

Kommentarer

 1. Hej Julie!
  Jeg tænkte på om man ville kunne lave dem aftenen inden, altså lave dejen, og forme dem til snurrer, og sætte dem på køl natten over, så man har dem friskbagt morgenen efter? Eller skal man så hellere lave dejen som koldhævet natten over og først lave dem til snurrer morgenen efter? 🙂
  Kh. Line

  1. Hej Line. Beklager mit lidt sene svar. Jeg har ikke prøvet den teknik du beskriver der. Men tænker faktisk det godt kunne lade sig gøre 🙂 For det var da en vildt god metode, hvis man gerne vil have dem helt friske næste dag. Det må jeg selv prøve. Ellers kan de jo lige varmes op igen, den morgen man gerne vil have dem.

 2. Hej Julie!
  Jeg har lavet dine kanelsnurrer et par gange,og de er super lækre! Men jeg tror, det må have været en anden opskrift, jeg fulgte dengang? Jeg savner lidt den gamle opskrift, da ikke alle herhjemme er vilde med banan :/

  1. Hej Kathrine.
   Ja der er flere der har spurgt mig hvor den anden opskrift er hende. Og jeg ved simpelthen ikke hvad der lige er sket, men jeg må have kommet til at slette den. For den er helt væk 🙁 Desværre
   Men har planer om at genskabe den 😉

 3. Lavede du ikke en video med, hvordan man snurrer dem? Så kan jeg lige se teknikken 🙂
  Mvh Johanne

  1. Hej Christina. Det er overhovedet ikke et dumt spørgsmål, for efter jeg er flyttet fra Bloggers Delight og herover, er min video åbenbart gået tabt. Så den findes ikke mere 🙁 Øv! Har forsøgt at skrive metoden ned, men ellers kan man google sig frem til den. Og så vil jeg prøve om at jeg kan filme det igen 😉 Kh. Julie

  1. Hej Anne. Ja det tænker jeg faktisk sagtens du kan. Det tror jeg faktisk godt vil kunne gå an 🙂

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret