Hummus med edamamebønner og avocado

humus
For et stykke tid siden lagde jeg en opskrift op på en klassisk hummus (se opskriften her). Denne her version er spicet lidt op, idet jeg har tilsat edamamebønner og avocado.
Hummusen er derfor dejlig cremet, grøn og indbydende, og så er den lidt slankere /sundere end den klassiske hummus. Jeg er tæt på at være lige så vild med denne, men nu har jeg også en voldsom kærlighed for den klassiske hummus.
Opskriften rækker til 4-6 personer, afhængig af om vi snakker en let snack blandt andre på et tapasbord f.eks. Eller om hummusen udgør en stor del af middagsbordet. God fornøjelse

  Hummus med edamamebønner og avocado

 

 • 1 dåse kikærter
 • 1/2 lime
 • 1 lille spsk spidskommen
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 dl olie
 • 1 dl vand
 • 1/2 avocado
 • 4 dl edamamebønner (målt i frossen tilstand)
 • 1 tsk salt og lidt peber

 

 1. Kom kogende vand over edamammebønnerne, så de tør op og hæld det fra igen
 2. Kom alle ingredienser i en minihakker eller brug en stavblender. Kør til det er en cremet masse. Evt. undlad at blende alle kikærter helt ud, så der er lidt bid i din hummus.
 3. Smag til med krydderierne og tilsæt evt. mere hvis du synes.

DSC07967Hummushummus

På billedet er den toppet med lidt olie, ekstra kikærter, lidt hakket persille og en lille rød skovsyre-blomst som pynt.
velb

Kommentarer

 1. Tak for en god og inspirerende blog. Jeg nyder at følge med… Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift, som kombinerer to af mine yndlingsspiser, hummus og edamame (ja, der skal ikke meget til for at gøre mig glad) 😉 … Jeg undrer mig lidt over at du ikke bruger tahin – eller jeg er måske bare mere nysgerrig over hvorfor du ikke gør det?

  1. Hej Camilla. Normalvis bruger jeg altid tahin i min hummus – men jeg synes ikke det behøver i denne her version, da avocadoen gør den så cremet 🙂 Tusinde tak for roserne 🙂 Dejlig du kan bruge mine opskrifter

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret