Bolognese og sqashpasta

Bolognese

Bolognese, en klassisk kødsauce

 

Bolognese er nok en ret de fleste kender. Det er måske en af de mest brugte hverdagsretter rundt omkring i det lille danske hjem. Dog findes der ekstremt mange forskellige måder at lave den på.

Jeg laver altid min bolognese på lidt grønt, hakket oksekød, hakket tomat, tomatpuré, en sjat rødvin og godt med oregano og timian. Vi får egentlig langt oftest bolognese til klassisk spaghetti, dog i fuldkornsudgaven. Men du kan også spise den til squash-spaghetti som her. Evt. blande almindelig spaghetti med squash. Squash er langt grønnere og langt mere kaloriefattigt.

Det jeg er vild med ved bolognese er den intense smag af tomat, rødvin og krydderurter. Man kan nemt tilføje en masse ekstra grønt til retten og hakke det meget småt. En smart måde at få lidt mere grønt i ungerne, uden de opdager det. Server med masser af friskhøvlet parmesan.

Bolognese

Opskrift til 4

Bolognese – en klassisk kødsauce til spaghettien. Her er min opskrift, den vi altid bruger

Forberedelsestid

15

Tilberedelsestid

15 min

Samlet tid

30 min

Ingredienser

 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 gulerødder afhængig af størrelsen
 • 1-2 løg (rødløg kan sagtens bruges)
 • 1 pakke hakket oksekød (gerne lav fedtprocent, jeg bruger 4-7%)
 • 1 bouillonterning lagt i blød i et glas vand (jeg bruger oftest okse)
 • 1-2 dl rødvin (afhængig af hvor vild du er med smagen)
 • 2 dåser hakket tomat
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 2 spsk. tørret oregano
 • 1 tsk. tørret timian
 • godt med salt & peber
 • Evt friske krydderurter (basilikum, rosmarin, timian og/eller oregano)

Sådan gør du

 1. Hak løg og hvidløg og riv gulerødderne.
 2. Steg disse ting i lidt olie og kom herefter kødet ved.
 3. Brun kødet af og tilsæt nu resterende ingredienser.
 4. Lad gerne bolognesen koge op i en times tid inden servering (jo længere tid jo bedre). Du kan dog også nøjes med 15 min, hvis I gerne vil spise med det samme
 5. Smag til med krydderierne
 6. Server med friskhøvlet parmesan og friske krydderurter

Bedøm denne ret

 

Klassiske familiefavoritter

Jeg elsker bolognese og vi får det rigtig ofte her hjemme. Min kæreste er nemlig også mega fan af det, så når jeg spørger hvad vi skal have, er svaret næsten altid bolognese, lasagne eller kylling i karry. 3 retter som nærmest alle kan lide og som sikkert laves rigtig ofte i de fleste hjem. Jeg har et bud på en klassisk lasagne og kylling i karry her.

Vi kommer ofte lidt for sent i gang med retten, og den når derfor kun at simre en lille halv time. Det kan sagtens spises, men den er klart bedst hvis den får lidt tid. Lav den gerne et par timer inden og lad den bare stå og simre. Så trækker den masser af smag til sig og den bliver heller ikke helt så tynd. En bolognese er også genial restemad. Retten bliver kun endnu bedre dagen efter. Lav evt. en kæmpe portion og kom resten i fryseren til en anden god gang.

Bolognese
Bolognese
bolognese
Følg meget gerne med på min instagram for flere opskrifter og inspiration til nem hverdagsmad

Kommentarer

  1. Kommer lidt an på om du ønsker spaghetti eller squash, eller om du blander det. Vil du helst spise ren squash, så kan man nok næsten spise 1 squash pr. person. Måske 3 squash til 4 personer 🙂

  1. Hej Nicoline. Åh jeg kan ikke huske hvor den er fra. Men det er sådan en lille ting man propper squashen ned i og drejer rundt. Meget fint, hvis man kun skal bruge en squash. Men til flere får man lidt ondt i håndleddene dog. Den fylder bare meget lidt og er nem at gøre ren. Den kan købes i alle isenkrammere 🙂

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret