Tøm køleren på den fede måde

DSC07391
En ret som denne er en fast ugentlig ret på menuen her hjemme. Oftest sidst på ugen. Det er en ret smart måde at få ryddet op i køleskabet, uden det hele ender i skraldespanden. Jeg hader at smide mad nu og gør det virkelig sjældent. Jeg er ikke meget for madspild, og har nok en tendens til at spise mere end jeg nok havde brug for, bare fordi det nødigt skulle smides ud. Det er så spørgsmålet om den idé er så god alligevel.
En typisk uge for os er en ret mandag, som vi spiser rester af tirsdag suppleret af lidt ekstra. Onsdag en ny, som vi torsdag spiser rester af + supplering osv. Det ender altid med at fredag eller lørdag er reste aften, sådan lidt tapas agtigt med retser fra hele ugen. Faktisk en af mine favorit aftener, masser af forskelligt mad :o)
En perfekt resteret kunne være sådan en som denne: rester af majs, rester af linser, en halvt butternut squash tilbage, løg, hvidløg, chili og den slags i grøntsagsskuffen osv. Det er netop nogle af ingredienserne af nedenstående. Hvis du har andre grøntsager eller bælgfrugter liggende, passer de sikkert glimrende heri. Jeg har blot brugt hvad vi nu havde.

 Stegte grønsager og linser i æg

 

 • 1/2 butternut squash
 • 1/2 peberfrugt
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • en lille stump chili (måske 1-2 cm)
 • salt og peber
 • 1/3 dåse majs (eller hvor meget du har tilbage – hvis det er din rest)
 • 1/3 dåse linser (eller hvor meget du har tilbage – hvis det er din rest)
 • 1 håndfuld spinat
 • 1 håndfuld soltørret tomat (på glas i olie)
 • 2 tsk paprika og 2 tsk af et krydderi som er min favorit for tiden, det er fra Santa Maria og hedder Teriyaki (sesam, soya og chili)
 • 2 æg

DSC07390

 1. Kom lidt olie på panden sammen med alle dine restegrøntsager, snittet i den størrelse du ønsker
 2. Smag det hele til med krydderierne og vend det til sidst i æggene, giv det blot lige fem minutter med æggene på panden og server

DSC07393
velb

Kommentarer

 1. Det er altid lækkert med reste-grønt – og denne kombination ser super lækker ud.
  Når jeg laver sådan en omgang, serverer jeg typisk med en klat guacamole eller skyr på toppen. Ellers blander jeg itit kke ægget i, men laver et spejlæg/pocheret æg med flydende midte, som kan “fedte” retten godt ind 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret