Bananbrød uden sukker

bananbrød
bananbrød

Bananbrød uden sukker

 

Bananbrød er noget af det lækreste jo, især med lidt smør på og en kop kaffe ved siden af. Jeg har lige taget dette lune bananbrød ud af ovnen og sidder nu og får mig en skive mens jeg skriver indlægget her. Det er dejlig sødt og lidt mere svampet idet end normalt brød. Jeg synes, det er lidt en blanding mellem kage og brød, så tag gerne lidt ekstra smør på.

Brødet her er lavet på blendede mandler og hvedemel, og så er det sødet med bananer og dadler. Hvis du har en meget sød tand, skal du nok have ekstra honning eller sukker i dejen. Det er nemlig ikke vildt sødt. Dog synes jeg det har masser af naturlig sødme fra de modne bananer og de bløde dadler.

Bananbrød uden sukker

Opskrift til 1 stort bananbrød

Et super nemt bananbrød uden sukker. Det her er lavet på mandler og hvedemel,det er sødet med dadler. Kom mørk chokolade over og nyd en skive med lidt smør på.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

45 min

Samlet tid

60 min

Ingredienser

 • 100 g mandler
 • 150 g bløde dadler (friske – i papæske)
 • 3 modne bananer
 • 4 æg
 • 1 tsk. salt
 • 2 tsk. bagepulver
 • 100 g smør
 • 250 g hvedemel
 • 60-70 g chokolade til toppen

Sådan gør du

 1. Varm ovnen op til 200 grader
 2. Kom mandler i en minihakker eller foodprocesser og kør til det er mel
 3. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem og resten af ingredienserne i (minus chokoladen) og kør rundt.
 4. Kom dejen i en rugbrødsform og kom kagen i ovnen
 5. Giv bananbrødet omkring 45 minutter, det bliver hurtigt gylden ovenpå, men den kan godt stadig være lidt klistret inden i. Du kan så enten skrue ned for varmen og give kagen lidt længere tid ved svagere varme, for at varme midten af kagen uden at brænde toppen af. Eller du kan tage den ud af formen de sidste ti minutter – så får den mere varme i midten også.
 6. Når bananbrødet er bagt igennem tages den ud og chokoladen lægges på toppen – på den måde smelter det selv.

Bedøm denne ret

Jeg har valgt at komme mørk chokolade på toppen af mit bananbrød, men det vil bestemt heller ikke gøre noget med chokoladestykker inde i brødet. Du kan også undlade chokoladen, hvis det laves med henblik på din baby. Rigtig god fornøjelse med det.

Opskriften giver en stor portion, det hæver og giver et ordentligt bananbrød. Så du kan evt. hælde lidt af dejen over i muffinsforme og på den måde også få dig lidt bløde bananmuffins.

Børnevenligt

Bananbrød er ud over at være en fortrinlig spise for voksne, også super børnevenligt. Både min dreng på 3,5 år og den bette på 8 måneder var yderst tilfredse. Brødet er blødt og nemt at holde ved for den helt lille. Den søde smag er også et hit hos ham, uden at han får hvidt raffineret sukker.

bananbrød
bananbrød

Andre opskrifter

Se også en opskrift på gulerodsbrud og squashbrud eller et klassisk franskbrød som også er helt perfekt til babyer og små børn. Hvis du er kommet helt i bagehumør. Husk at du altid er meget velkommen til at følge med på min Instagram for mere mad-inspiration og opskrifter.

Kommentarer

 1. Det er blevet et kæmpe hit her hjemme, efter min yngste datter er flyttet hjemmefra, så nu kommer hjem spørger hun altid om jeg ikke lige bager det der banan brød. ? Og det gør jeg da naturligvis. Det smager bare sååååå godt, vi putter dog ikke chokolade på eller i men nyder det bare med smør på.
  Tak for en super opskrift. ❤️

  1. Hej Bettina. Åh hvor dejligt. Det er jeg bare så glad for at høre. Jeg kan faktisk også virkelig godt lide det unden chokoladen 🙂

  1. Hej Kirstine. Mange tak. De er i for at søde, så noget andet sødt. Honning, kokossukker, sukrin, agavesirup eller lignende. Desuden giver de jo noget konsistens til brødet, så tør ikke love for hvordan det bliver, hvis de ikke er i. Men andet tørret frugt kan også sagtens fungere? 🙂 Kh Julie

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret