Blomkålsrisotto med svampe og porrer

DSC07378
Jeg har længe haft lyst til risotto, og lige så længe haft lyst til selv at prøve at lave det. Jeg har endnu ikke fået lavet en helt almindelig variation med ris, men jeg synes egentlig også det er lige fed nok. Så derfor forsøgte jeg mig med en lidt mindre fed variation, nemlig en på blomkålsris.
Basen er derfor ganske let og sund, men den er stadig vendt i godt med parmesan, stegt i hvidvin og lignende. Resultatet blev rigtig godt og her er nok til 2 mennesker hvis man får lidt kød, salat eller andet til. Jeg brugte den som en del af en tapas, da jeg synes retten i sig selv er for voldsom i både smag og fedme, hvis den skal gøre det op for et helt måltid. Men til det var det intet mindre end perfekt.

 Blomkålsrisotto

 

 • 1/2 blomkål
 • en god håndfuld svampe / champignon
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 porre
 • 1 håndfuld persille
 • 1/2 lime
 • 1 stor spsk smør
 • 1 dl hvidvin
 • salt og peber
 • 1 dl vand
 • 50 g. parmesan
 • evt. 1 dl skyr

DSC07373
DSC07374

 1. Kom blomkål i en minihakker eller blender og kør til det har konsistens som ris. Du kan også snitte i hånden, men det tager nået længere tid. Snit porre, hak hvidløg og persille og stil det hele til siden.
 2. Snit champignon og rist dem på en tør pande. Tag dem af og kom nu smør på panden
 3. Kom så blomkålsris, porre, hvidløg og persille på panden og svits det godt af, til det begynder at tage lidt farve og falde sammen.
 4. Kom vandet og vinen på panden og skru ned, så det bare står og simre let.
 5. Pres lime hen over og smag til med salt og peber
 6. Lige før servering, vendes parmesan i og svampene kommes atter i.
 7. Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du vende skyr på panden samme tid som svampe og ost. Det skal blot lige røres rundt og varmes op – og så er det ellers klar til servering. Evt. med lidt frisk persille og parmesan henover.

DSC07388
Velbekomme
// Julie

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret