Rodfrugtsuppe med torsk, baconknas og bladpersille


Noget jeg får virkelig sjældent, men som jeg til gengæld overvejer som aftensmad hver eneste dag – er suppe. Jeg har haft lyst til suppe jeg ved ikke hvor mange gange her på det sidste. Især fordi det er så skide koldt! Så er en varm suppemed lækkert brød til altså lidt for hyggeligt. Så nu har jeg besluttet mig for at gå suppe amok i den kommende uge. Jeg starter med denne rodfrugtsuppe.

Egentlig var det meningen at jeg ville lave en jordskokkesuppe, da jeg elsker jordskokker. Men da jeg alligevel var i gang med at koge gulerødder og kartofler til Noahs mos, kunne jeg lige så godt i samme gryde koge jordskokkerne. Da køleskabet så også bød på persillerødder, endte detmed en god blanding af alle rodfrugterne. Du kan selvfølgelig vælge en eller to slags af samme antal som mine samlet. Men nu skriver jeg alle 4 på her:o)

I suppen har jeg et stykke torsk og ovenpå, lidt ristet bacon og frisk persille. Jeg synes det blev en perfekt kombination af cremet, sprødt, salt og noget frisk. Opskriften svarer til ca. 4 personer og jeg serverede dette brød til.

Rodfrugtsuppe

En blanding af de rodfrugter du nu har liggende, jeg brugte:

 • 3 jordskokker
 • 3 persillerødder
 • 5 kartofler
 • 3 gulerødder

Desuden

 • 1 spsk salt og 1 tsk peber
 • 2 dåser kokosmælk
 • 2 spsk eddike
 • 1 bouillonterning i 5 dl vand
 • 3 spsk karry
 • 3 spsk paprika
 • Bacon (jeg brugte kalkunbacon)
 • Torsk
 • Persille

 

 1. Skræld og skær rodfrugterne i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand til de er møre, ca. 20 minutters tid
 2. Kom kogende vand over bouillonterningen til den opløses.
 3. Sig vandet fra rodfrugterne og kom dem i en skål med krydderier, kokosmælk, eddike og bouillonvandet og stavblend det hele
 4. Rist bacon sprødt og giv torsken to små minutter på hver side på en pande ved let varme
 5. Kom torsken i en skål, hæld suppen over og top det med bacon. Evt. også lidt frisk persille og et drys peber. En smule lime henover er helt perfekt.


Velbekomme
// Julie

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret