Laks bagt med spinat-persille pesto

DSC07076
I sommers engang fik jeg noget lignende det her hos min mor. Hun pakkede laksen ind i sølvpapir og smed den på grillen. Det var SÅ godt og jeg har faktisk ikke sluppet retten siden. Den har ligget som et lille projekt i baghovedet siden og det er først nu jeg har taget mig sammen til at få den lavet. Jeg spurgte min mor om hun kunne huske hvad hun gjorde, hvilket hun ikke helt kunne. Men sammen kom vi frem til noget som nok kunne minde om det. Det har jeg nu forsøgt og uhm det smager godt.
Jeg tænker du både kan pakke dem ind i sølvpapir og bage dem i ovnen, men også lægge dem i et ovnfast fad og bage dem uden “låg”. Jeg har gjort det sidste. Det lyder måske lidt skørt at der skal brød i, men det er også lidt praktisk hvis du har en skive tørt brød liggende, som er for sørgelig til kaffen. Så undgår vi madspild :o)
Opskriften rækker til 2-4 personer, afhængig af hvor mange stykker laks du bruger. Fyldet rækker til 4.
 

 Bagt laks med pesto

  • en håndfuld frisk spinat
  • en håndfuld frisk persille (basilikum eller dild vil også fungere)
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 3 spsk olie
  • 1/2 bolle / en skive brød
  • 25 g. parmesan ost
  • 2-4 lakse steaks

 

  1. Kom Det hele (minus laks) i en blender eller minihakker og kør til konsistensen er en grov pesto
  2. Kom den over laksen i et ovnfastfad og bag 20 minutter

fisk
DSC07077
Velbekomme
// Julie
 

Kommentarer

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret