Indisk boller i karry

boller i karry
Boller i karry
Endnu en simreret på menuen. Hvis nogle skulle være i tvivl, er jeg ret fan af de indiske krydderier (se tidligere indlæg her). Jeg elsker kombinationen af det søde og stærke. Her er en opskrift på boller i karry, netop med et twist af det indiske. Ønsker man retten stærkere – skrues der selvfølgelig bare op for krydderierne. Omvendt, skal retten spises af børn – kan du skrue lidt ned eller helt fjerne nogle af krydderierne. Opskriften svarer til ca. 4 personer.
Jeg er generelt ret tosset med boller i karry, og må egentlig snart få en helt klassisk opskrift på bloggen også. Men denne variation er som sagt lavet med lidt ekstra krydderier og på kokosmælk. Den kan serveres helt klassisk med ris (jeg har her brugt grovris), eller man kan lave den sundere og servere blomkålsris til. Desuden har jeg toppet retten med lidt mango, da den søde og friske smag står helt perfekt til den cremede varme ret. Andre friske grøntsager ville sikkert også være rigtig lækkert.
Jeg håber I vil synes om opskriften, her har I den..

Indisk boller i karry

Krydderiblandingen hertil består af:

 • 2 tsk kardemomme
 • 1 spsk kanel
 • 1/2 tsk tørret chili (kan sagtens erstattes af frisk)
 • 4 spsk karry
 • 2 spsk spidskommen
 • 4 lauerbærblade
 • salt og peber efter smag

Kødboller:

 • 450 g hakket svin & kalv
 • 1 æg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk salt og 1 tsk peber
 • 1 spsk karry

Ellers:

 • olie til stegning
 • 1 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 gulerod
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse kokosmælk (evt. to hvis du ønsker lidt mere af saucen)

Tilbehør:

 • Grove ris
 • Mango
 • Frisk koriander
 • Peanuts (gerne saltede)

 

 1. Start med at lave kødbollerne ved at presse hvidløget i en skål og blande resterende ingredienser heri. Mos farsen godt igennem og stil den på køl i en lille times tid
 2. Kog risene efter anvisning
 3. Svits nu krydderierne af i olie og tilsæt grøntsagerne og svits med
 4. Når det er brunet af tilføjes den flået tomat og kokosmælk – lad det koge lidt op
 5. Form nu kødbollerne med en ske (mine blev ca. 4 cm i diameter) og kom dem i gryden – og skru ned til middelvarme
 6. Giv det hele ca. 15-20 minutter (tjek evt. en kødbolle om de har nok) I så fald, server med ris og top med mango, korriander og peanuts.

boller i karryvelb

Kommentarer

 1. Kan det passe, at der kun skal 1 dåse hakkede tomater i og lidt kokosmælk? Virker som ret lidt væske, når man lige læser det 🙂

  1. Hej Julie. Jeg kan se jeg kom til at skrive 1 dl i stedet for 1 dåse. Det har jeg lige rettet. Beklager (og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det) ;o) Jeg plejer at bruge 1 dåse af hver. Så synes jeg mængden passer fint. Man kan også smide en ekstra dåse kokosmælk i, hvis man ønsker lidt mere sauce + en smule mere krydderi i så fald. Kh Julie

 2. Kan man bruge rent svinekød eller kyllingekød i stedet og hvad vil du i givet fald anbefale heraf?

  1. Jeg har ikke prøvet det med andet kød, men jeg tænker da helt klart at man kan det. Selvfølgelig bliver smagen en smule anderledes men absolut ikke ringe, tænker jeg 🙂

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret