Snickersbarer – opskrift på hjemmelavede snickers

snickersbarer
Uhm, de her barer. De kan faktisk næsten ikke beskrives. De smager så syndigt og lækkert. Bunden er lidt chewy, så er der et karamellag lavet på dadler, peanuts til at give en masse crisp og mørk chokoladeovertræk. What´s not to like?
Er du helt tosset med mine snickerskugler vil du også elske de her. Jo måske er barerne en lille bitte smule mere krævende, men jeg lover jer, – det er det hele værd. Jeg synes nemlig de her er endnu bedre end kuglerne. De er altså stadig meget nemme at lave.
Bunden som er lavet af peanutbutter og skumfiduser skal blot smeltes sammen. Jeg bruger sukkerfrie skumfiduser i min opskrift. Dem har jeg købt i en helsekost, men man kan sikkert også bruge almindelige skumfiduser hvis det er.
Jeg fandt inspiration til disse hos Pernille og har forsimplet opskriften en smule. Så her er min udgave af snickers´ne. Der kom 7 (store) barer ud af opskriften.
Lov mig at prøve dem.

Snickersbarer

Bund:

 • 75 g. skumfiduser (jeg brugte sukkerfrie, og købte dem i en helsekostforretning)
 • 1 spsk flydende sød fra isis / agavesirup (eller hvad du foretrækker)
 • 1 stor spsk peanutbutter

Karamel:

 • 15 bløde dadler
 • 2 spsk peanutbutter
 • 1 spsk flydende sød
 • 1 spsk bagekakao
 • 5 spsk vand

Peanutslag:

 • 1 dl peanuts

Chokolag:

 • 100 g. mørk chokolade (jeg brugte 80 %)

 

 1. Lav bundene ved at smelte skumfiduser, sød og peanutbutter over et vandbad og lad det smelte nok til at det kan røres sammen. Når det er gjort, smøres det ud på bagepapir i den højde du ønsker (det skal gå lidt stærkt, da det sætter sig ret hurtigt). Smid nu bundende på køl, imens du laver karamellen
 2. Karamellen laves ved at mose dadlerne sammen med resterende ingredienser hertil. Smør denne ud på bundende.
 3. Hak peanuts og drys over
 4. Skær nu barerne ud i den ønskede størrelse
 5. Smelt chokoladen over vandbad og dæk barerne
 6. Kom dem atter på køl og spis dem helst dagen efter. Her har bundende nået at sætte sig og de er blevet dejlig kolde og faste.

snickersbarer
snickersbarer
snickersbarer
God fornøjelse. Håber I er lige så tosset med dem som jeg & velbekomme.
Tak til dig Pernille for inspiration til disse snacks ;o)
// Julie

Kommentarer

  1. Selvfølgelig. Det var hos dig jeg fik idéen, så det skal du selvfølgelig have credit for 😉 Super lækre søde sager du laver også.. Knus

Vis alle kommentarer (10)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret