Karrysuppe med kylling og kokosmælk

karrysuppe

Karrysuppe

 

Karrysuppe er en virkelig nem og virkelig velsmagende suppe. Denne karrysuppe blev virkelig god, da den har masser af smag og mætter rigtig godt. Normalvis er jeg ikke sådan super stor fan af suppe, jeg synes det mangler noget at tygge på. Jeg er vild med de første skefulde, og så får jeg lige som nok. Så ender det med at jeg spiser alt for meget brød til. Men denne her version er jeg blevet virkelig fan af. Der er nemlig masser af fyld i, masser af ting og sager at tygge på og blive mæt af :o)

Min karrysuppe er lavet på rød karry paste, lime og kokosmælk. Der er en masse grøntsager i og så er der kylling og linser. Man kan sagtens bruge f.eks. rejer i stedet for kylling eller nudler frem for linserne. Det er blot med at være kreativ, jeg synes dog denne her variation er lige i øjet.

Desuden har jeg toppet denne karrysuppe med frisk grønt og peanuts, igen for at give noget sprødt til retten. Her er mad nok til 4 personer. God appetit, jeg håber du kan lide opskriften

Opskrift på karrysuppe med kylling og kokosmælk

 

 • 3 spsk. olie
 • 1 porre
 • 2 peberfrugter
 • 3 fed hvidløg
 • 1 pakke kyllingefileter 450 g
 • 3 tsk. rød karrypaste
 • 3 spsk. soya
 • 150 g linser (jeg brugte grønne, på dåse – så de er klar)
 • 2 dåser kokosmælk
 • 1 lime

 

Toppings:

 • 1 hakket æble
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld saltede peanuts
 • lidt ristet parmaskinke

 

Sådan laver du karrysuppe

 

 1. Steg grønsagerne og kyllingen i olien og tilsæt den røde karrypaste. Lad det blot blive brunet af, men ikke gennemstegt.
 2. Tilsæt resterende og skru lidt ned for varmen
 3. Lad det simre 15 minutters tid og server evt. med lidt toppings.

karrysuppe
karrysuppe

Vild med suppe?

Ønsker du flere suppeopskrifter, har jeg bl.a. en lækker tomatsuppe lige her eller en gullashsuppe via dette link.
Velbekomme
// Julie

Kommentarer

 1. Hej Julie, er det alm. kokosmælk eller lightudgaven? Bliver den ikke enormt fed, hvis det er almindelig? (ikke at det er en dårlig ting) 🙂

  1. Hej Inge. Jo det kommer lidt an på hvad man er til. Jeg bruger sjældent light kokosmælk, så vil jeg hellere bruge en almindelig og så bare komme lidt ekstra vand i. Så du kan jo evt. bruge en almindelig dåse kokosmælk og tilsætte lidt ekstra vand, hvis du synes den bliver for fed 🙂

 2. Super lækker suppe!
  Jeg blendede linserne da jeg serverede den for nogle der ikke kan lide bønner/linser. De opdagede ingenting?
  Tak for gode opskrifter?

 3. Vi prøver at følge din madplan i den kommende uge, det ser så lækkert ud!
  Håber også at det falder i ungernes smag:-)
  God søndag.

  1. Hej Katrine, mange tak skal du have. Åh det ved jeg desværre ikke. Jeg tæller ikke kalorier. Så den må jeg melde pas på

  1. Hej Vinni. Ja vi er to her hjemme og der er altid rester. Så jeg vil sige to personer +.. Nogle gange er der nok til næste dag til os begge og nogle gange bare nok til en frokost/ madpakke dagen efter 🙂

   1. Din suppe med kylling og kokosmælk, hvor mange personer er den til. ? 🙂
    – Det ser rigtig lækkert ud.. Jeg glæder mig til at lave den til mine gæster på fredag (sund madklub) 🙂
    Mvh. Jeanette

    1. Jeg vil gætte på at der er nok til 4. Ellers kan man altid spæde til med lidt bouillonvand måske 🙂 Og ekstra kylling hvis det er.. Håber I kan lide den 🙂

Vis alle kommentarer (21)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret