Kanelsnegle med bananfyld

Kanelsnegle
Jeg elsker kanelsnegle, kanelsnurrer og faktisk nærmest alt med kanel. Det er en virkelig lækker kombination i mit hovede, nybagt brød, som bliver lækkert sprødt, sammen med en omgang kanelsnask. Sådan et par nybagte kanelsnegle er da ikke værst var? For slet ikke at snakke om duften i hele hytten når sådanne banditter er i ovnen.
Noget andet jeg elsker ved kanelsnegle, er at bage dem. Jeg synes det er en virkelig hyggelig proces at rulle og sno. Det er altid lidt spændende om man får lavet nogle ok pæne snegle, og om alt fyldet falder ud eller bliver inden i. Jeg synes det er endnu sjovere at lave kanelsnurrer, måske også lidt mere ambitiøst. Vil du prøve at lave sådan nogle, har jeg en opskrift her.
Det her billede lagde jeg igår på min instagramprofil og spurgte om der mon var nogle som kunne tænke sig opskriften. Der var sørme en hel del. Derfor kommer den her 🙂 Sneglene her er lavet med en banancreme og så er de uden sukker. Et sundere alternativ, som stadig var dejlige snaskede og bestemt stadig smagte syndigt
Der blev ca 20 styks ud af opskriften.

 Kanelsnegle

 • 2,5 dl varm vand
 • 1,5 dl kold mælk (du kan også bare varme 4 dl mælk, så det bliver lunken – men jeg gad simpelthen ikke finde en gryde frem og svine den til, så i stedet blandede jeg koldt og varmt på denne måde) 🙂
 • 1/2 spsk salt
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk kardemomme
 • 1/4 pakke gær
 • 11 dl mel (evt. kan du blande hvedemel med en grovere version)

Fyldet:

 • 2 bananer
 • 2 spsk honning
 • 3 spsk kanel
 • 80 g. smør

 

 1. Opløs gær i væsken og tilsæt resterende ingredienser
 2. Ælt dejen godt og stil den til hævning på køkkenbordet i 1-2 timer
 3. Lav i mellemtiden fyldet ved at mose bananer og blande det med blødt smør og kanel og honning
 4. Rul dejen ud til en kvadrat og smør den med fyldet
 5. Rul den til en pølse og del den op i ca. 2-3 cm brede stykker
 6. Pres dem let flade og kom dem på en bageplade
 7. Pensl med æg eller mælk og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader

DSC05536
Velbekomme! God bagelyst..
// Julie :o)

Kommentarer

 1. Hej Julie,
  Har planer om at bage disse lækre kanelsnegle senere i dag, men kan de mon fryses?
  God weekend 🙂

  1. Hej Alexandra. Du kan sagtens nøjes med at lade den hæve 1 time, men 2 timer gør bare dejen endnu bedre 🙂 Så alt der i mellem kan sagtens gå an 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret