Salat med jordbær og tahinristede kikærter

tahin kikærter
Her er en rigtig sommerret eller nærmere sommer snack. Ristede tahin kikærter, de smager bare så godt og er den perfekte snack og det perfekte tilbehør til en salat. Salaten, som jeg også deler med jer her er ligeledes sommerlig og frisk.
For et stykke tid siden var jeg i køkkenet med en sød blogger-veninde jeg har Stinna. Hun er vegetar og derfor laver vi altid mad uden kød, når vi er sammen. Nogle gange kan jeg dog godt finde på at liste en smule kød i min version, hvis jeg lige har det liggende. Det var hvad jeg gjorde her. Vi lavede nemlig to versioner, en med luftøret skinke og en med tahin kikærter. Begge blev vildt gode, men de her ristede tahin kikærter var især rigtig gode. Faktisk bruger jeg dem ofte i mine salater, da de både mætter rigtig godt og så giver de bare en bedste krydrede smag til salaterne. Den  salat jeg lavede med skinke, kan du se her!
Opskriften her svarer til 2 personer (hvis man er vild med kikærter) Jeg vil endda mene at mængden af kikærter svarer til 3. Selve salaten får du også en opskrift på.
Jeg håber du er vild med den, og de ristede kikærter.

Sommersalat med tahin kikærter

 

 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 1,5 avocado
 • 10 jordbær
 • 1/2 rødløg
 • en lille håndfuld feta
 • 30 g pinjekerer

 

Og så til opskriften på tahin kikærterne

 

 • 1 dåse kikærter
 • 2 spsk tahin
 • salt, peber og evt. et drys spidskommen
 • lidt olie til stegning

 

 1. Skyld spinat og kom den i en skål sammen med jordbær, hakket rødløg, avocado og feta
 2. Rist pinjekerner på en tør pande og kom over
 3. Rist kikærterne på en pande (jeg brugte blot en dåse, – hæld da vandet fra og kom dem på en pande) i lidt olie sammen med tahin og krydderier i ca. 10 minutters tid
 4. Kom kikærterne i salaten og velbekomme.

tahin kikærter
tahin kikærter
Juicen på billedet kan du finde lige her!
// Julie

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret