Pølsehorn med myseost og ketchup

pølsehorn

Pølsehorn

For efterhånden nogle dage siden, lagde jeg et billed op af disse pølsehorn. De blev virkelig gode – de bedste jeg nogensinde har bagt faktisk. Jeg lavede lidt forskellige varianter (forskellige typer surprice inden i). Nogle med myseost (en norsk brun ost, som er lidt sød i det) jeg ELSKER den! Dem har jeg dog fået ret meget for mig selv, da min kæreste absolut ikke elsker dem. Jeg lavede også nogle med lidt ketchup i – som han til gengæld spiste 8-10 stykker af, den dag de blev lavet. Så dagen efter lavede jeg dem igen og tog dem med til Sverige. Endnu engang blev de spist op bare dagen efter, og en tredje omgang er netop lige blevet spist op. Fantastisk når tingene bliver spist op hurtigt, det må være et tegn på at de faktisk er ret gode. Opskriften skal I ikke snydes for, den får I her.
Den rækker til 16 pølsehorn + boller for resten af dejen

Pølsehorn

 

 • 1/4 pakke gær
 • 1 spsk. salt
 • 2-3 spsk. olie
 • 3 dl lunken vand
 • 8 dl mel (erstat gerne noget af det med groft mel)
 • en pakke gode pølser (jeg brugte wienerpølser med 80 % kød) – der er 8 i sådan en pakke
 • evt. lidt ketchup eller myseost til at komme i
 • 1 æg til pensling
 • blå birkes, sesam, solsikkekerner eller hvad du ønsker at pynte med

 

 1. Opløs gær, salt og olie i vandet og rør melet ud lidt af gangen
 2. Ælt dejen godt og lad den hæve i en tildækket skål på køkkenbordet i et par timer
 3. Ælt dejen igen og rul den ud til en “pizza” som deles i lige store stykker
 4. Kom lidt ketchup eller et stykke ost på brødet, læg en pølse på og rul
 5. Pensl til sidst pølsehornene og drys med f.eks. birkes og solsikkekerner
 6. Bag dem i små tyve minutter ved 200 grader

pølsehorn
pølsehorn
Som sagt fik jeg noget dej til overs, hvilket jeg brugte til helt almindelige boller. Det kan også bruges som pizzabunde, til pizzasnegle eller til kanelsnegle.
velb

Kommentarer

 1. det ser simpelthen så lækkert ud!
  normalt synes jeg altid pølsehorn ser så kedelige ud, men dine ser super lækre og indbydende ud 🙂
  //www.neronoir.dk

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret