Bagels – den bedste opskrift på seje og bløde bagels

 bagels

bagels

Bagels – opskrift på seje og bløde bagels

 

Har I prøvet at bage bagels før? Det er faktisk ret så sjovt. De skal jo ned i kogende vand inden de kommer ind i ovnen. Det giver dem altså også en hel speciel konsistens, så de bliver lidt seje, men samtidig ret saftige. bagels 

Jeg prøvede det forleden og resultatet blev ganske godt 🙂 Jeg fyldte mine bagels med spinat, laksemousse og avocado. Uhm, den helt perfekte frokost. Du kan jo drysse med lige det du bedst kan lide. Jeg brugte nigellafrø og solsikkekerner til nogle og hørfrø og solsikkekerner til andre. Havde jeg haft græskarkerner liggende, havde jeg klart kommet dem på også. 

Næste gang jeg vil lave bagels, vil jeg prøve at komme lidt revet ost på toppen inden de bages i ovnen. Ellers måske soltørret tomat og pikantost i selve dejen. 

 Opskriften svarer til 10 stk.

 

Opskrift

 • 20 g gær
 • 1 spsk. salt
 • 1 spsk. honning
 • 3 spsk. olie
 • 4 dl lunken vand
 • 10 dl mel (jeg brugte sigtemel og speltmel)
 • 2 æggeblommer til pensling

 

 1. Kom gær i en skål sammen med salt, honning, olie og vand. Rør godt så gær og honning opløses
 2. Tilsæt melet og ælt godt. (Jeg brugte en røremaskine og lod den klare ærterne) Er du ikke så heldig at have sådan en, kan det sagtens klares med hænderne. Jo længere tid du ælter, jo bedre. Jeg gav min omgang ti minutters tid på maskinen.
 3. Kom et klæde over skålen og lad den hæve i en times tid (gerne to, hvis du har det)
 4. Form nu nogle boller, så runde som muligt, og tryk en finger ned igennem dem, så der dannes et hul. Træk lidt i dejen, så det ender med at ligne en bagel. Hullet må gerne være en lille smule stort, da det trækker sig lidt sammen idet det kommer ned i vandet.
 5. Sæt en stor gryde med vand over, så vandet små-koger. Kom to bagels i gryden af gangen og lad dem ligge 1 minut på den ene side og 1 minut på den anden. Fisk dem op igen og læg dem på et rent klæde, så de lige kan dryppe af
 6. Kom to nye bagels ned i gryden og gentag.
 7. Når alle bagels har fået en tur i gryden og er dryppet af på klædet, lægges de på en bageplade med bagepapir
 8. Pensl med æggeblommer og drys med det du helst vil
 9. Kom pladen i en forvarmet ovn (200 grader) og bag dem i 20 minutters tid.

bagels
Hvis du er vild med bagels og savnet et skønt fyld hertil, skulle du måske prøve denne hønsesalat.

Kommentarer

 1. Der er åbenbart flere måder at ‘nå i mål’ på.
  Jeg bager dem til min søn, og han siger, at konsistens og smag er lige, som de skal være! Jeg havde søgt på flere amerikanske blogs for at finde den bedste opskrift: Dejen skal være så fast, at man kan forme en bagel uden at tilsætte ekstra mel – derefter står den på køl i TRE dage! Den tiltalte mig, fordi langtidshævning med lidt gær udvikler en god smag.

  1. Hej Elsebeth. Dejligt du fandt en der passede dig, og dejligt din søn er vild med min variant 🙂 Hav en dejlig dag. Kh. Julie

 2. Hej Julie 🙂
  Jeg har forsøgt mig ved at lave dejen, men synes den er meget klistret! Er det meningen?
  Tak på forhånd 🙂

  1. Hej Maria
   Stinna sagde godt lige til mig idag at hun også brugte ekstra mel. Det er lidt tid siden jeg lavede dem, så kan desværre ikke
   helt huske konsistensen på mine. Men har ændret lidt i opskriften nu, så der er brugt lidt mere mel.
   Dejen skal nemlig ikke være helt tynd, det skal være så man kan arbejde med den med fingrene – og ikke behøver skeer ;o)
   Så kom du bare lidt mere mel i, hvis du synes. Der er også ret stor forskel på mel, nogle fylder mere og kræver mere væske end andre. Håber de bliver gode 🙂

 3. Hej Julie 🙂
  Er det meningen at dejen skal være meget våd inden den formes og kommes i gryden? Dejen virker meget smidig – hjælper det efter det har hævet?
  Tak på forhånd og tak for hammer gode opskrifter 🙂

 4. Hej Julie!
  Er det meningen, at dejen skal være meget våd inden de formes og kommes i gryden? Kan ikke rigtige arbejde med dem i hånden pt. Måske det hjælper efter hævning?
  Tak på forhånd og for så gode opskrifter ?

 5. Hej Julie. Tak for lækre opskrifter og god inspiration! Skal bare lige sikre mig, at jeg laver dejen korrekt ☺️ Er det rigtigt, at man i stedet for surdej blot kan nøjes med KUN gær? Hvis ja – hvilken metode vil du så anbefale? ☺️ Kh Mathilde

  1. Ja det er korrekt. Af surdejen skulle der 5 spsk i, så du kan evt. ud over gær, tilføje 5 spsk vand 🙂 Det betyder ikke så meget, når det nu er så lidt. Men du kan prøve dig frem om dejen bliver for våd / tør – og evt. tilføje lidt ekstra vand 🙂

Vis alle kommentarer (9)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret