Glutenfrie spinatboller

DSC03956
Har du set at Urtekram er kommet op med en ny serie af lækre produkter? Denne gang 100 % glutenfrie. Jeg har været så heldig at modtage en kasse med en hel masse produkter, som jeg tester af nu. Jeg må sige, jeg er fan! Nu er jeg ikke nået igennem alle produkter endnu. Men deres forskellige müsli-blandinger er super lækre, synes jeg. Deres melblandinger har jeg leget lidt med og bl.a. fået bagt disse spinatboller. Super nemme, og til min store overraskelse minder konsistensen utrolig meget om helt almindelig boller. De er slet ikke tørre, smuldrende eller for kompakte (som glutenfrie boller ellers nemt bliver). Jeg synes faktisk de blev rigtig gode. Opskriften svarer til 12 boller:

Spinatboller

 

 

 1. Kom spinaten i en skål
 2. Sæt vandet over kog og hæld det over den frosne spinat
 3. Når spinaten er tøet op og vandet har fået en kølig temperatur, kom da gær, salt og olie i
 4. Rør godt rundt og tilføj gryn og mel
 5. Stil blandingen til hævning i køleskabet med et fugtigt klæde over
 6. Efter ca. 8 timer (eller en nat) tages skålen ud og 2 æg tilføjes
 7. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
 8. Rør dejen godt rundt og form med hænderne en masse små boller
 9. Kom dem på en bageplade og drys med f.eks. solsikkekerner
 10. Giv bollerne omkring 25 minutter (tjek lidt til dem undervejs) de skal være gyldne, uden at blive tørre 🙂

DSC03965
DSC03954
Nedenfor ses alle de produkter jeg modtog fra Urtekram. Jeg glæder mig til at kaste mig ud i endnu flere opskrifter med de resterende produkter. Andre der har prøvet de nye produkter? I så fald kom gerne med en kommentar 🙂
DSC03924
God fornøjelse med disse boller, hvis du vil prøve opskriften.
Tak til Urtekram for den fine gave
// Julie 🙂

Kommentarer

  1. Hej Sara. Tænker du selve dejen, før de bliver bagt? Ja den er ret klistret. Men ikke mere end at man ikke kan forme dem i hånden. Den er meget klistret, og det er ikke meningen man former dem lige som helt almindelige boller der æltes på bordet ;o) Men man kan godt lige hurtigt gøre dem lidt runde i det med hænderne. Ellers bare brug en ske til at “klatte” dejen på en bageplade..

  1. Nej det synes jeg ikke mine blev. De blev lidt bløde, men ikke svampede.. måske de skal have lidt længere tid i ovnen? :/

 1. Kan de ikke bages på almindelig ovn? Jeg har nemlig en gammel ovn, som ikke har varmluft eller andre smarte ting. ☺

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret