Paella med kylling, rejer og chorizo

DSC03419

Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave paella før, men jeg har haft vildt meget lyst til det fere gange. Nu skete det! Og det var ikke sidste gang. Det er jeg faktisk ganske let og så smager det altså hammer godt :o)

Man kan bruge lige præcis de grøntsager man har lyst til og lige præcis den type fisk og kød man synes. Jeg giver her et bud på de ting jeg kom i min ret:

Grønt:

 • 100 g frosne ærter
 • 1 dl majs
 • 1 peberfrugt
 • 3 fed hvidløg
 • 1 skalotteløg
 • persille og citron til pynt

Kød og fisk:

 • 200 g kyllingefillet
 • 100 g frosne rejer
 • 100 g chorizopølse

Krydderier:

 • salt og peber
 • 1 tsk gurkemeje
 • et par lauerbærblade
 • 1 tsk tørret chili

Desuden

 • 5 dl ris (jeg brugte grove ris)
 • 1 spsk olie
 • 2 dl hvidvin
 • 5 ½ dl bouillonvand (2 terninger)
 1. Kom olien i en gryde og svits risene heri. Tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, salt, gurkemeje og lauerbærblade og overhæld det med hvidvin og bouillonvand. Lad dette simre i ca. 20 min. (15 min hvis du bruger hvide ris og minimum 20 min ved grovere ris)
 2. Skær kyllingestykkerne i passende størrelse og brun dem af i lidt olie i en wok. Kom efterfølgende pølsen ved, også skåret i små stykker.
 3. Efter de 20 minutter, hældes ris og det vand som det koger i ved kødet. Desuden tilsættes  majs, ærter, rejer og peberfrugt. Det hele smages til med salt, peber og chili.
 4. Hvis din wok kan klare det, smides den i en forvarmet ovn. Ellers kom det over i et fad inden. Giv hele baduljen 15-20 minutters tid!
 5. Pynt med persille og giv det en ordentlig omgang citronsaft.

DSC03415

DSC03420

Velbekomme 🙂

Kommentarer

  1. Hejsa. Det tror jeg sagtens du kan. Jeg har dog ikke selv lige prøvet det, så kender ikke resultatet. Men med lidt ekstra vand måske, for at give det lidt væske – så tror jeg den bliver fin uden 🙂

  1. Åh det er et godt spørgsmål. Tænke, tænke, tænke.. Jeg vil gætte på at den rækker til 4 personer :o)

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret