Havtornssmoothie

havtornssmothie

Havtornssmoothie

Da jeg startede med at arbejde på Råbar i sin tid, havde vi en havtornssmothie på menuen. Jeg kan huske jeg tænkte “havtorn, hvad f.. er det? Er det fisk eller hvad? For det var alligevel lige klamt nok at komme fisk i en smoothie. Jeg fandt hurtigt ud af at det er sådan nogle små syrlige orange bær som er vanvittig sunde.
I starten kunne jeg ikke lide den havtornssmothie, da den er enormt syrlig. Men pludselig blev det vendt til at være min favorit smoothie. Jeg er ikke specielt meget til søde smoothies, med mindre vi snakker chokolade smoothie ;o) Jeg er klart mere til det friske, hvilket denne må siges at være. Enormt frisk, men samtidig cremet og lidt sød i det.
Så er du til den syrlige slags, kunne dette måske også blive din favorit
Opskriften rækker til 1 stor havtornssmoothie

Havtornssmoothie

 

 • 1 spsk frisk ingefærsaft
 • 1/2 citron
 • 1 banan
 • 4 isterninger
 • 1/2 dl havtornsaft
 • 2 appelsiner
 • 3 dl mælk (gerne en med smag, f.eks. vanilje eller mandelmælk)

 

 1. Ingefær presses i en juicepresser, lidt besværligt – måske det kan købes 🙂 Det er hvert fald super lækkert at få i..
 2. Pres citron og appelsinerne og kom det i en blender med resterende ingredienser

DSC03619
Psst… Havtorn er ekstrem sure, men gør det virkelig godt sammen med den søde banan og friske appelsinjuice. Havtorn er rige på vitaminer, særligt på C vitamin. Sådan et lille gult bær indeholder lige så meget C vitamin som en hel appelsin. Havtornsaft kan købes i helsekostbutikker :o)
Velbekomme

Kommentarer

 1. Nu kan jeg se på flaskerne, at saften helst skal bruges indenfor 5 dage – har du nogen erfaring med hvor længe denne “i virkeligheden” kan holde sig? 🙂
  – Skal da så meget prøve den!

  1. Tjae, jeg tør nok godt lade den stå nogle dage længere :o) Det er svært at sige, men jeg ville selv turde at drikke den efter måske 8-9 dage 🙂

 2. Mmm, den lyder super lækker – og sund! Skønt med en mere frisk smoothie. Det er altid dejligt med noget variation – selvom jeg dog selv er ret stor tilhænger af søde bær-smoothies.

  1. Ja var jeg også førhen. Har bare fået alt for mange igennem tiden ;o) Så nu er jeg blevet lidt træt af dem. Men på en varm sommerdag så er en iskold bær-smoothie virkelig sagen 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret