Chili Con Carne

chili con carne
chili con carne

Chili con carne, en klassisk version af den varme krydrede ret

Uha det er ved at være koldt og mørkt udenfor. Efter tiden er skruet en tand tilbage bliver det skisme hurtigt mørkt om eftermiddagen. Så får jeg en utrolig trang efter at komme hjem og hygge med stearinlys, kaffe og gerne en omgang varm og go´stærk portion aftensmad. Derfor lå en omgang chili con carne da lige til højrebenet igår aftes (og i aften, hurra for rester).
Chili con carne er virkelig en nem hverdagsret, det er bare at hakke lidt grønt, riste det af i krydderier og tilsætte kød og bønner. Nemmere bliver det næsten ikke. Det står bare og passer sig selv, imens duften er lækre varme krydderier spreder sig i hele hytten.
Jeg er især fan af at få min chili con carne sammen med en god cremet guacemole og et stykke brød. Men en klar skyr eller creme fraiche kan også sagtens gøre det. Man kan jo også koge en omgang ris til, eller sundere: blomkålsris. I hvert fald får I her opskriften på den lækreste omgang chili con carne. Her er nok til 4 personer. En opskrift på brød som ville passe perfekt hertil kan I finde her.

Chili con carne

 

 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk korriander
 • 1 tsk spidskommen
 • salt og peber
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 peberfrugt
 • 3 gulerødder
 • 1-2 tsk frisk stærk chili (denne mængde gør portionen dejlig varm-stærk, ikke stærk-stærk) så tag endelig en tand mere hvis du kan lide den super stærk.
 • 500 g oksekød
 • 2 dåser flået tomat
 • 1 dåse kidneybønner
 • 1 dåse chilibønner
 • 1 bouillonterning med 1 dl kogende vand

 

Sådan laver du chili con carne

 

 1. Kom grønsagerne i en minihakker hvis du har sådan én, det er så dejlig nemt. Ellers riv gulerødderne og hak løg, hvidløg, chili og peberfrugt. Jeg plejer altid at hakke peberfrugten i hånden, så den giver lidt større stykker.
 2. Rist nu krydderiblandingen og grøntsagerne i lidt olie og kom oksekødet ved. Når det er brunet, kommes de flået tomater, bønner og bouillon ved.
 3. Lad det simre ved lidt svagere varme, gerne i 1/2-1 time.
 4. Server evt. med blomkålsris, lidt hjemmebagt brød, en god klat skyr eller en guacamole.

chili con carne
velb

Kommentarer

 1. Hej Julie.
  Tak for en super god blog..
  Lige et spørgsmål, hvis jeg nu ikke kan få fat i chilibønner kan jeg så bare doble op på kidneybønnerne eller???
  På forhånd tak
  Kh fra Pia

  1. Ja det kan du godt, dog har chilibønnerne en ret god varm smag. Så tilsæt gerne lidt ekstra chili og krydderi 🙂

 2. Hej Julie – Lækker opskrift!
  Tror du det er muligt at regne en form for næringsindhold pr. 100 gram ud?

  1. Hej Martine. Mange tak 🙂 Jeg regner slet ikke på den slags. Har faktisk ikke rigtig lyst til at leve efter at skulle tælle kalorier 😉 Så det er desværre ikke noget, jeg gør i. Men du er selvfølgelig meget velkommen til selv at lave regnestykket. Man kan sagtens hente en kalorietabel og kigge på hver enkel fødevare.

  1. Hej Pernille. Nej desværre. Vil meget gerne have mig en print-knap. Har tænkt på det før.. Men det findes ikke inde i den skabelon jeg har 🙁 Vil gerne sende dem til dig på mail, så du kan printe dem 🙂 ?

    1. Ja ok, det er selvfølgelig lidt en anden sag når det er hver uge ;o) ellers kan du tage et billed af indkøbslisten med din telefon – det sparer du lidt tid på 🙂

 3. Det ser lækkert ud! Vil lige komme med et tip; put et enkelt stykke mørk chokolade i gryden, når chilien har simret færdig. Det runder den perfekt af

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret